“…maka adalah Beta ini tiadalah sedua Beta harapkan yang sebelah Hulu hanyalah Orang Besar-Besar Beta di Raub akan membela pelihara sebelah Hulu,itupun dengan segala-gala anak Raja-Raja Dagang kerana Beta sebab boleh menjadi Raja dengan pertolongan daripada orang dagang. Maka itulah kita maalumkan kepada sekelian Dato’-dato’ dan Raja-Raja Dagang maka adalah Beta ini wallahi wabillahi tiadalah Beta berubahkan beralih bagaimana yang dipersumpahkan dahulu itulah adanya. Suatu pun tiada tanda khatnya hanyalah doa fi kulli waktin wahi itulah adanya”.

Blog ini mengutarakan isu-isu semasa yang berlaku di daerah Raub, khususnya & di seluruh negara amnya. Ada mata, pandang. Ada telinga, dengar. Ada akal, nilai. Ada BERANI, tegur-tegurkan.

UNTUK SEMUA YB DI PERINGKAT ADUN DAN PARLIMEN,


JIKA BENAR BERJUANG UNTUK RAKYAT, SILA KELUAR DARI PARTI MASING-MASING... JADI WAKIL RAKYAT BUKAN WAKIL PARTISAN!!!!

DARI RAKYAT UNTUK RAKYAT OLEH RAKYAT!

Search This Blog

06 March 2011

ESOK NGUNDI!

Aku tak tahu bagaimana sebenarnya warga Kerdau dan Merlimau merasai kehangatan PRK di sana.... Adakah dengan perhatian selama 8 hari yang 'gamat' dan jutaan ringgit membanjiri kedua-dua tempat, mereka lupa akan 'waktu susah' hari-hari sebelumnya. Oh ya, pak cik yang nangis sebab dapat wifi yang disiarkan dalam tv tu dah tengok ke rupa wifi tu..... Hahahaha, lawak sungguh, nampak sangat nak membohongi rakyat! Orang kampung bukan nak wifi.... Orang kampung nak jaminan hidup yang selesa! Oleh itu wajar RAKYAT di daerah-daerah lain, di negeri-negeri lain menuntut wifi percuma ini..... sebenarnya kerajaan BN mampu!

Hari ini, orang Kerdau dan Merlimau akan turun mengundi.... Selamat tunaikan tanggungjawab. Harap jangan fikirkan apa yang berlaku 8 hari sebelum ini... tetapi fikirkan untuk 8 keturunan tetuan. Jangan kerana 8 hari tetuan enak diulit intan, keturunan tetuan akan kerugian untuk 8 generasi!

Sedarlah tetuan, segala peruntukan yang dijanjikan oleh BN di tempat tuan-tuan menyebabkan jutaan RAKYAT MALAYSIA yang lain menangis? Jika di Kerdau dan Merlimau masih ada rakyat yang tidak dibela Ameno sebelum PRK ini...maka, bayangkan rakyat Malaysia di daerah lain, negeri lain. Jika tidak, masakan wujud rancangan BERSAMAMU di tv3 nuuuuuuuuuuuuuuu.....

Tapi aku fikir BN akan menang! sebab segala agensi kerajaan terlibat dengan kempen... Hinggakan Timbalan Perdana Menteri guna helikoter KERAJAAN MALAYSIA turun berkempen(sepertimana yang ditayang dek salah satu stesen tv popular di Malaysia). Sedangkan kehadiran beliau atas tiket partai politik yang disebut UMNO! Nampaknya parti politik ini sudah banyak unsur-unsur korup dalam mentadbir negara.

Apa pun buat orang Kerdau dan Merlimau, keputusan ditangan kilen! Jika BN yang kilen pilih, semoga apa yang dijanjikan oleh ameno yang mencurah-curah turun bagai hujan ribut menjadi kenyataan.

SALAM RAKYAT, SALAM PERJUANGAN!!!!


No comments:

Post a Comment