“…maka adalah Beta ini tiadalah sedua Beta harapkan yang sebelah Hulu hanyalah Orang Besar-Besar Beta di Raub akan membela pelihara sebelah Hulu,itupun dengan segala-gala anak Raja-Raja Dagang kerana Beta sebab boleh menjadi Raja dengan pertolongan daripada orang dagang. Maka itulah kita maalumkan kepada sekelian Dato’-dato’ dan Raja-Raja Dagang maka adalah Beta ini wallahi wabillahi tiadalah Beta berubahkan beralih bagaimana yang dipersumpahkan dahulu itulah adanya. Suatu pun tiada tanda khatnya hanyalah doa fi kulli waktin wahi itulah adanya”.

Blog ini mengutarakan isu-isu semasa yang berlaku di daerah Raub, khususnya & di seluruh negara amnya. Ada mata, pandang. Ada telinga, dengar. Ada akal, nilai. Ada BERANI, tegur-tegurkan.

UNTUK SEMUA YB DI PERINGKAT ADUN DAN PARLIMEN,


JIKA BENAR BERJUANG UNTUK RAKYAT, SILA KELUAR DARI PARTI MASING-MASING... JADI WAKIL RAKYAT BUKAN WAKIL PARTISAN!!!!

DARI RAKYAT UNTUK RAKYAT OLEH RAKYAT!

Search This Blog

20 May 2011

ITULAH 'CIKGU'.....

Salam Rakyat!
Salam Perjuangan!
Selamat Hari Guru.....! Terlebih dahulu Anak RAja Dagang nak ucap jutaan terima kasih kepada semua insan yang telah mencurahkan ilmu tanpa kenal penat dan lelah....Terima kasih CIKGU! Tanpa cikgu tiadalah Anak Raja Dagang mampu menulis dan mengeja serta membaca.

Nampaknya apa yang bakal memberikan cerita gembira untuk semua cikgu pada 16 Jun yang lalu rerupanya gimik semata...atau mungkin hasrat PM dan TPM yang merangkap Menteri Pelajaran berbeda rentak dan tarinya.

Kalau setakat begitu cerita TPM....maka golongan guru sedia maklum le di mana tempat anda semua sebenarnya di mata pemerintah. Cikgu di sekolah rendah gamaknya terpukul dengan pengumuman TPM tempoh hari... Sedangkan kilen berhempas pulas untuk melahirkan seorang kanak-kanak yang bersedia menempuh alam remaja yang punya pakej boleh membaca, menulis dan mengira.

Kepada golongan cikgu yang jadi pencacai totok UMNO, Anak Raja Dagang percaya mereka tiada merasai kekecewaan dengan apa yang diumum TPM tempoh hari. Apa ke kisah dek mereka kerana memana yang 'kuat' kekadang ada bisnes lain! Agaknya memang dasar UMNO turun temurun suka sangat rakyat adu domba dan ngadap diorang(menteri dll). Perangai dah jadi serupa firaun meminta ada satu atau dua bahagian untuk mereka.

Fikirkanlah wahai cikgu..... Kuasa ada ditangan kilen.

No comments:

Post a Comment