“…maka adalah Beta ini tiadalah sedua Beta harapkan yang sebelah Hulu hanyalah Orang Besar-Besar Beta di Raub akan membela pelihara sebelah Hulu,itupun dengan segala-gala anak Raja-Raja Dagang kerana Beta sebab boleh menjadi Raja dengan pertolongan daripada orang dagang. Maka itulah kita maalumkan kepada sekelian Dato’-dato’ dan Raja-Raja Dagang maka adalah Beta ini wallahi wabillahi tiadalah Beta berubahkan beralih bagaimana yang dipersumpahkan dahulu itulah adanya. Suatu pun tiada tanda khatnya hanyalah doa fi kulli waktin wahi itulah adanya”.

Blog ini mengutarakan isu-isu semasa yang berlaku di daerah Raub, khususnya & di seluruh negara amnya. Ada mata, pandang. Ada telinga, dengar. Ada akal, nilai. Ada BERANI, tegur-tegurkan.

UNTUK SEMUA YB DI PERINGKAT ADUN DAN PARLIMEN,


JIKA BENAR BERJUANG UNTUK RAKYAT, SILA KELUAR DARI PARTI MASING-MASING... JADI WAKIL RAKYAT BUKAN WAKIL PARTISAN!!!!

DARI RAKYAT UNTUK RAKYAT OLEH RAKYAT!

Search This Blog

15 June 2011

BANDAR RAUB

SALAM RAKYAT! SALAM PERJUANGAN!

Sudah lama Anak Raja Dagang tidak posting isu dalam blog. Gamaknya dok sibuk melayan Facebook aje sekarang ni. Namun tidak bermakna 'ambo' sudah beku dan tepu. Anak Raja Dagang masih memerhati dan ada ketikanya ngomen dalam hati yo la.

Anak Raja Dagang memerhatikan perkembangan bandar Raub hari ini agak berbeza jika nak dibandingkan 10 tahun dahulu. Hari ini, bandar Raub berubah wajah (gamaknya gitu la). Sudah ada bangunan-bangunan kedai yang baru..... Malah premis 'urut halal' sudah tumbuh kat Raub sekarang ni....HEBATNYA Raub! Bebaru ni Anak Raja Dagang menjengah ke bando.... jalan sudah berturap..... tiang-tiang penghadang jalan di depan stesen bas Raub sudah 'lesap'(padahal rasanya tiang-tiang penghadang tu setahun dua ni dipasang....gamaknya memenda tu dulu dipasang secara percuma atau mungkin untuk buat promosi).

Namun, aura bandar Raub tetap seperti dedulu.....HAMBAR! Malah yang paling menarik trafik jem sudah menjadi lumrah buat orang-orang Raub. Saman parking yang dilaksanakan PDRM pun boleh tahan kerapnya...cuma, masih ada double standard.

Tuan DO yang baru,..... jangan biarkan bandar Raub sekadar dibuai sejarah emasnya.... Dulu wujud uptown di Jalan Masjid..... kini itu hanya tinggal nama yo! Banyak perkara berkenaan bandar Raub ini perlu diberi perhatian.

DARI RAKYAT UNTUK RAKYAT!

No comments:

Post a Comment