“…maka adalah Beta ini tiadalah sedua Beta harapkan yang sebelah Hulu hanyalah Orang Besar-Besar Beta di Raub akan membela pelihara sebelah Hulu,itupun dengan segala-gala anak Raja-Raja Dagang kerana Beta sebab boleh menjadi Raja dengan pertolongan daripada orang dagang. Maka itulah kita maalumkan kepada sekelian Dato’-dato’ dan Raja-Raja Dagang maka adalah Beta ini wallahi wabillahi tiadalah Beta berubahkan beralih bagaimana yang dipersumpahkan dahulu itulah adanya. Suatu pun tiada tanda khatnya hanyalah doa fi kulli waktin wahi itulah adanya”.

Blog ini mengutarakan isu-isu semasa yang berlaku di daerah Raub, khususnya & di seluruh negara amnya. Ada mata, pandang. Ada telinga, dengar. Ada akal, nilai. Ada BERANI, tegur-tegurkan.

UNTUK SEMUA YB DI PERINGKAT ADUN DAN PARLIMEN,


JIKA BENAR BERJUANG UNTUK RAKYAT, SILA KELUAR DARI PARTI MASING-MASING... JADI WAKIL RAKYAT BUKAN WAKIL PARTISAN!!!!

DARI RAKYAT UNTUK RAKYAT OLEH RAKYAT!

Search This Blog

12 June 2012

ANAK WATAN MASIH MENANGIS

Anak-anak watan masih menangis...lagi,
Tidak bisa menahan sebak,
Acap kali menyiram api amarah,
Mengenang jerihnya moyang-moyang...
Meredah belukar, berlindung di rimba bagai pelarian di tanah ibunda
Demi mengapai erti MERDEKA
Namun, terpalit 'PENDERHAKA' di hujung nama.

Buat:
Anak-anak raja yg berdagang hidup di segala penjuru alam di Tanah Melayu yang mewariskan kehidupan ini untuk anak,cucu dan cicit. Kilen padamkan setiap anugerah gelaran dan korbankan kemegahan dunia, mencari kedamaian dan kesejahteraan untuk legasi yang ditinggalkan. Semoga Allah SWT mencucuri rahmat ke atas roh mereka yang tidak mahu didendangkan ini.

Warisan SAKAB, Khatib Abdullah dan Raja Daud.

Oleh ARD

No comments:

Post a Comment