“…maka adalah Beta ini tiadalah sedua Beta harapkan yang sebelah Hulu hanyalah Orang Besar-Besar Beta di Raub akan membela pelihara sebelah Hulu,itupun dengan segala-gala anak Raja-Raja Dagang kerana Beta sebab boleh menjadi Raja dengan pertolongan daripada orang dagang. Maka itulah kita maalumkan kepada sekelian Dato’-dato’ dan Raja-Raja Dagang maka adalah Beta ini wallahi wabillahi tiadalah Beta berubahkan beralih bagaimana yang dipersumpahkan dahulu itulah adanya. Suatu pun tiada tanda khatnya hanyalah doa fi kulli waktin wahi itulah adanya”.

Blog ini mengutarakan isu-isu semasa yang berlaku di daerah Raub, khususnya & di seluruh negara amnya. Ada mata, pandang. Ada telinga, dengar. Ada akal, nilai. Ada BERANI, tegur-tegurkan.

UNTUK SEMUA YB DI PERINGKAT ADUN DAN PARLIMEN,


JIKA BENAR BERJUANG UNTUK RAKYAT, SILA KELUAR DARI PARTI MASING-MASING... JADI WAKIL RAKYAT BUKAN WAKIL PARTISAN!!!!

DARI RAKYAT UNTUK RAKYAT OLEH RAKYAT!

Search This Blog

28 May 2013

HENTIKAN!!!!

Salam Rakyat, Salam Perjuangan....

Beli apa jua spesis akhbar akhir-akhir ini pengkisahannya masih hangat dengan PRU13... Secara peribadi sememangnya pilihanraya kali ini dicemari dengan kecurangan dan pengkhianatan kepada hak-hak rakyat. Kita dapat melihat bagaimana program-program anjuran PR dicemari dengan tindak tanduk sekelompok manusia yang miliki jiwa dan minda yang KOSONG tanpa iman menganggu perjalanan dan kelancaran majlis atau program PR. Malangnya tindakan mereka tidak termaktub dalam perundangan negara dan mereka bebas berbuat apa sahaja mengikut kemahuan dan kehendak sang ketua.

Apabila PRU13 menjengah, faktor dakwat kekal yang diwar-war oleh SPR pula hangat diperkata... ARD juga mencuba adakah benar bak dikata bahawa dakwat kekal bernilai jutaan ringgit ini ibarat Indah khabar dari rupa..... Setelah satu jam dicalit....Oooo,memang patut status dakwat ini menjadi pertikaian.... Ada baiknya pihak yang berkenaan guna ubat luka yang warna biru tu..... Rasanya tak sampai RM4-5 juta reganya. Setelah itu dalam pilihanraya kali ini kehadiran banglasia, myanmasia, nepalasia dan malindo merobek sekali lagi ketelusan demokrasi... Pihak PR memiliki bukti kewujudan warganegara baru yang turun mengundi kali ini. Alasan SPR menyatakan ada kad pengenalan boleh mengundi menunjukkan fair play dalam PRU tidak ada langsung. 

Dan.... setelah PRU, ke sana ke mari para wartawan mengejar kepimpinan PR nak minta ulas kenyataan Sdr Shamsul Iskandar dari AMK.... berlakulah cetusan dan lontaran kecaman kepada rakan dalam PR ini sendiri. Apa? Seronok sangat ke bila press mintak kenyataan tentang perkara ni sampai tak kenang perjuangan ini belum selesai? Bagi ARD, waima akhbar yang bersinar saban hari meminta komen, apa salahnya diujarkan kata-kata..."Saya tidak dapat memberi ulasan dalam hal ini... Pihak kami akan duduk semeja dan membincangkan hal ini. Sebarang keputusan terserah kepada kepimpinan untuk diwar-warkan kepada media." Susah sangat ke nak ucap macam tu? Ini tidak!, serangan balas yang dibuat untuk mengeruhkan keadaan.... Jika benar ada salah di pihak Shamsul Iskandar...waima di pihak TGH Hadi sekalipun, jangan digembar gemburkan kepada massa...jangan buat kenyataan sesuka hati. 'Anak-anak' Dajjal sentiasa menunggu apa juga kenyataan yang boleh ganggu gugat keakraban rakan-rakan dalam PR untuk dijadikan makanan mereka. Takkan kita semua tak faham bahawa kita ni bukan manusia yang setanding Rasulullah SAW....

Justeru, tidak kira dari kepimpinan PAS, PKR dan DAP.... Hentikan mengeluarkan kenyataan kepada media. Kita ada 'meja' kita sendiri....duduk bersama di meja tersebut dan selesaikan apa juga isu secara berilmiah..... Wartawan memang kerja dia cari berita.... Jika kilen sebut "NO KOMEN" diaorang ni tetap dapat gaji.....

Dari Rakyat Untuk Rakyat Oleh Rakyat!


الله أكبر

No comments:

Post a Comment