“…maka adalah Beta ini tiadalah sedua Beta harapkan yang sebelah Hulu hanyalah Orang Besar-Besar Beta di Raub akan membela pelihara sebelah Hulu,itupun dengan segala-gala anak Raja-Raja Dagang kerana Beta sebab boleh menjadi Raja dengan pertolongan daripada orang dagang. Maka itulah kita maalumkan kepada sekelian Dato’-dato’ dan Raja-Raja Dagang maka adalah Beta ini wallahi wabillahi tiadalah Beta berubahkan beralih bagaimana yang dipersumpahkan dahulu itulah adanya. Suatu pun tiada tanda khatnya hanyalah doa fi kulli waktin wahi itulah adanya”.

Blog ini mengutarakan isu-isu semasa yang berlaku di daerah Raub, khususnya & di seluruh negara amnya. Ada mata, pandang. Ada telinga, dengar. Ada akal, nilai. Ada BERANI, tegur-tegurkan.

UNTUK SEMUA YB DI PERINGKAT ADUN DAN PARLIMEN,


JIKA BENAR BERJUANG UNTUK RAKYAT, SILA KELUAR DARI PARTI MASING-MASING... JADI WAKIL RAKYAT BUKAN WAKIL PARTISAN!!!!

DARI RAKYAT UNTUK RAKYAT OLEH RAKYAT!

Search This Blog

22 July 2011

RAKYAT BIJAK MENILAI

Assalamualaikum...

Salam Rakyat!Salam Perjuangan!

Hampir 1/4 bahagian dalam buletin utama tv3suku dipaparkan 'pengakuan ikhlas' pihak polis dalam isu keganasan pihak polis sewaktu berhadapan dengan RAKYAT di perhimpunan BERSIH 2.0.

Setelah hampir 12 hari berlalu, maka pihak berkuasa pun menayangkan video yang mereka miliki dan memati mengatakan apa yang dipaparkan di laman-laman web merupakan suatu pembohongan dan berniat untuk menjatuhkan kredibiliti pihak berkuasa. Namun rakyat Malaysia sudah mampu menilai mana satu permata, mana satu kaca.

Pihak berkuasa sudah terlalu banyak berhelah dan sering menafikan apa jua penyelewengan dan pertuduhan yang dilemparkan kepada mereka. Dari isu rasuah dalam kalangan anggota polis hingga kepada insiden terkini masih mengaku mereka ini tidak terlibat.

Pekung yang tetuan cuba tutup lama kelamaan akan diketahui umum. Harus diingat sekiranya kebenaran terdedah dalam satu masa, tak heran waktu itu ketua tetuan akan diarak dalam keadaan bogel oleh rakyat. Terlalu banyak pengajaran yang berlaku diseluruh dunia boleh dijadikan pengajaran.

No comments:

Post a Comment