“…maka adalah Beta ini tiadalah sedua Beta harapkan yang sebelah Hulu hanyalah Orang Besar-Besar Beta di Raub akan membela pelihara sebelah Hulu,itupun dengan segala-gala anak Raja-Raja Dagang kerana Beta sebab boleh menjadi Raja dengan pertolongan daripada orang dagang. Maka itulah kita maalumkan kepada sekelian Dato’-dato’ dan Raja-Raja Dagang maka adalah Beta ini wallahi wabillahi tiadalah Beta berubahkan beralih bagaimana yang dipersumpahkan dahulu itulah adanya. Suatu pun tiada tanda khatnya hanyalah doa fi kulli waktin wahi itulah adanya”.

Blog ini mengutarakan isu-isu semasa yang berlaku di daerah Raub, khususnya & di seluruh negara amnya. Ada mata, pandang. Ada telinga, dengar. Ada akal, nilai. Ada BERANI, tegur-tegurkan.

UNTUK SEMUA YB DI PERINGKAT ADUN DAN PARLIMEN,


JIKA BENAR BERJUANG UNTUK RAKYAT, SILA KELUAR DARI PARTI MASING-MASING... JADI WAKIL RAKYAT BUKAN WAKIL PARTISAN!!!!

DARI RAKYAT UNTUK RAKYAT OLEH RAKYAT!

Search This Blog

09 September 2011

KOMUNIS BUKAN PEJUANG KEMERDEKAAN MALAH.....

Ketika sedang memandu terpandang dek aku banner yang dipasang oleh satu parti politik yang berbunyi..."KOMUNIS BUKAN PEJUANG KEMERDEKAAN". Malah, parti politik yang tidak memertabatkan Bahasa Melayu ni hakikatnya juga bukan pejuang kemerdekaan negara.

Aku bersependapat dengan Tun M yang pernah menyebut..."Melayu mudah lupa". Adakah kita lupa bahawa UMNO yang diwarisi dari Dt Onn Jaafar, Tunku Abdul Rahman, Tun Abdul Razak dan Tun Hussien Onn sudah tidak wujud lagi hari ini. Adakah kita lupa bahawasanya UMNO yang ada pada hari ini adalah UMNO(Baru)? Teknikalnya ia tiada kaitan apa-apa dengan UMNO yang ditubuhkan oleh Dt Onn Jaafar. Sejarah parti UMNO yang ada pada hari ini hanya bermula pada 13 Februari 1988.... Namun kepimpinan UMNO yang ada pada hari ini mengaitkan UMNO hari ini adalah UMNO(asal)... Sedar tak yang orang UMNO(asal) sendiri telah mengharamkan parti berkenaan dan secara tidak langsung parti UMNO(asal) sudah berkubur dalam sejarah tanah air.

UMNO yang menjadi tonggak BEEND hari ini adalah sebuah parti baru.... Namun terhegeh-hegeh meraikan sambutan ulangtahun penubuhan UMNO(asal).... (BERSAMBUNG)

No comments:

Post a Comment