“…maka adalah Beta ini tiadalah sedua Beta harapkan yang sebelah Hulu hanyalah Orang Besar-Besar Beta di Raub akan membela pelihara sebelah Hulu,itupun dengan segala-gala anak Raja-Raja Dagang kerana Beta sebab boleh menjadi Raja dengan pertolongan daripada orang dagang. Maka itulah kita maalumkan kepada sekelian Dato’-dato’ dan Raja-Raja Dagang maka adalah Beta ini wallahi wabillahi tiadalah Beta berubahkan beralih bagaimana yang dipersumpahkan dahulu itulah adanya. Suatu pun tiada tanda khatnya hanyalah doa fi kulli waktin wahi itulah adanya”.

Blog ini mengutarakan isu-isu semasa yang berlaku di daerah Raub, khususnya & di seluruh negara amnya. Ada mata, pandang. Ada telinga, dengar. Ada akal, nilai. Ada BERANI, tegur-tegurkan.

UNTUK SEMUA YB DI PERINGKAT ADUN DAN PARLIMEN,


JIKA BENAR BERJUANG UNTUK RAKYAT, SILA KELUAR DARI PARTI MASING-MASING... JADI WAKIL RAKYAT BUKAN WAKIL PARTISAN!!!!

DARI RAKYAT UNTUK RAKYAT OLEH RAKYAT!

Search This Blog

03 September 2011

Raya oh RAYA ooo PILIHANRAYA

Sehingga ke hari ini ada satu dua perkara menarik yang berlaku dalam dunia politik tanah air. Namun aku nak cerita tentang Raub untuk post aku yang pertama selepas Ramadhan.

Sehingga saat ini aku ternanti-nanti juga bila la gamaknya Ng Yen Yen dan sekutunya nak buat sambutan raya 1Malaysia untuk warga Raub.... Dah tentu budget dan persiapannya lagi gempak dari yang sesudah sebab PRU akan menjelang bebila masa aje... Yah! ada wang semua boleh buat...

Berapa puluh ribu wang mengalir untuk majlis tersebut aku tak heran... Iyer la nak bermesra dengan warga Raub, wang tadak kisah punya... Oh ya, MP Raub boleh kekalkan imej bertudungnya seperti yang dilihat pada banner sempena ramadhan dan syawal untuk tahun ni... hehehe.

Nak tanya la kat warga Raub... dengan budget dan persiapan dedulu... agak-agak deme la kalau turun semua warga Raub cukup tak makan dan minum tu??? Atau majlis yang diadakan itu sekadar untuk mengekalkan populariti beend di mata warga Raub? Warga Raub harus beringat, bahawasanya dengan budget majlis itu kalau disalurkan untuk menjaga kebajikan warga Raub yang tidak bernasib baik lagi bagus laaaa... Masih ramai warga Raub yang benar-benar memerlukan bantuan kerana kedaifan hidup... Jangan kita nak syok sendiri pergi jamuan di Dataran Raub...makan-minum sepuas hati kita dan dihidangkan pula dengan hiburan dan percikan bunga api kita lupa ada warga Raub yang tidak dapat bersama merasai detik itu kerana kepayahan dan kemiskinan.

Apa kata pula orang seperti aku ni yang tak pernah pergi langsung ke majlis tersebut.... Aku dan majoriti warga Raub ni pun pembayar cukai... dah sah duit yang disalurkan ke program tersebut guna duit kerajaan(erti kata yang sebenar ialah DUIT RAKYAT yang diperolehi dari CUKAI)... atau kalau duit penyumbang(seperti RAGM) takkan seorang yang seperti MP Raub tak boleh nak fikir mana yang patut didahulukan...

Apapun dedengonya PRU akan datang MP BEEND Raub akan menghadapi lawan yang di luar jangkaan... Semoga Allah akan memihak kepada kebenaran(tanpa penipuan dalam pengiraan undi, undi hantu dan undi pos yang ntah tetiba sampai ntah dari mana).

No comments:

Post a Comment