“…maka adalah Beta ini tiadalah sedua Beta harapkan yang sebelah Hulu hanyalah Orang Besar-Besar Beta di Raub akan membela pelihara sebelah Hulu,itupun dengan segala-gala anak Raja-Raja Dagang kerana Beta sebab boleh menjadi Raja dengan pertolongan daripada orang dagang. Maka itulah kita maalumkan kepada sekelian Dato’-dato’ dan Raja-Raja Dagang maka adalah Beta ini wallahi wabillahi tiadalah Beta berubahkan beralih bagaimana yang dipersumpahkan dahulu itulah adanya. Suatu pun tiada tanda khatnya hanyalah doa fi kulli waktin wahi itulah adanya”.

Blog ini mengutarakan isu-isu semasa yang berlaku di daerah Raub, khususnya & di seluruh negara amnya. Ada mata, pandang. Ada telinga, dengar. Ada akal, nilai. Ada BERANI, tegur-tegurkan.

UNTUK SEMUA YB DI PERINGKAT ADUN DAN PARLIMEN,


JIKA BENAR BERJUANG UNTUK RAKYAT, SILA KELUAR DARI PARTI MASING-MASING... JADI WAKIL RAKYAT BUKAN WAKIL PARTISAN!!!!

DARI RAKYAT UNTUK RAKYAT OLEH RAKYAT!

Search This Blog

30 December 2011

KEMBALIKAN PARLIMEN RAUB KEPADA UMNO

Demi kepentingan politik Barisan Nasional, PM yang mempunyai kuasa membuat transformasi perlu mengembalikan kerusi parlimen Raub kepada parti UMNO. Melihat kepada perubahan minda masyarakat Raub, ianya perlu dilakukan walaupun ditelan rasanya pahit. Perkembangan penggunaan social network seperti tweeter dan facebook memberikan impak yang besar kepada masyarakat Raub yang kini majoritinya menjadi 'ghost supporter' kepada Pakatan Rakyat.

Justeru, kehendak masyarakat Raub terutamanya Melayu perlu dipertimbangkan dan dipenuhi. Jangan nanti Barisan Nasional Raub kempunan untuk menguasai Parlimen Raub.


Published with Blogger-droid v2.0.2

No comments:

Post a Comment