“…maka adalah Beta ini tiadalah sedua Beta harapkan yang sebelah Hulu hanyalah Orang Besar-Besar Beta di Raub akan membela pelihara sebelah Hulu,itupun dengan segala-gala anak Raja-Raja Dagang kerana Beta sebab boleh menjadi Raja dengan pertolongan daripada orang dagang. Maka itulah kita maalumkan kepada sekelian Dato’-dato’ dan Raja-Raja Dagang maka adalah Beta ini wallahi wabillahi tiadalah Beta berubahkan beralih bagaimana yang dipersumpahkan dahulu itulah adanya. Suatu pun tiada tanda khatnya hanyalah doa fi kulli waktin wahi itulah adanya”.

Blog ini mengutarakan isu-isu semasa yang berlaku di daerah Raub, khususnya & di seluruh negara amnya. Ada mata, pandang. Ada telinga, dengar. Ada akal, nilai. Ada BERANI, tegur-tegurkan.

UNTUK SEMUA YB DI PERINGKAT ADUN DAN PARLIMEN,


JIKA BENAR BERJUANG UNTUK RAKYAT, SILA KELUAR DARI PARTI MASING-MASING... JADI WAKIL RAKYAT BUKAN WAKIL PARTISAN!!!!

DARI RAKYAT UNTUK RAKYAT OLEH RAKYAT!

Search This Blog

27 March 2010

SATU CERITA

Apakah impak maksima yang akan berlaku sekiranya Ahli Parlimen dari BN dan PR keluar parti dan menjadi wakil bebas...??? Kena pulak memiliki kelebihan majoriti berbanding BN dan PR... Maka akan tercatat dalam sejarah negara, seorang wakil bebas akan dilantik menjadi PM. Pergh! hebat kalau begitu senarionya.

Sekiranya ini berlaku, ia menunjukkan bahawa golongan partisan sudah 'basi'. Ramai MP dan ADUN yang lebih mengutamakan parti dari rakyat yang telah memilih mereka. Kepentingan rakyat diabaikan.

Jadi fikirkan....fikirkan

No comments:

Post a Comment