“…maka adalah Beta ini tiadalah sedua Beta harapkan yang sebelah Hulu hanyalah Orang Besar-Besar Beta di Raub akan membela pelihara sebelah Hulu,itupun dengan segala-gala anak Raja-Raja Dagang kerana Beta sebab boleh menjadi Raja dengan pertolongan daripada orang dagang. Maka itulah kita maalumkan kepada sekelian Dato’-dato’ dan Raja-Raja Dagang maka adalah Beta ini wallahi wabillahi tiadalah Beta berubahkan beralih bagaimana yang dipersumpahkan dahulu itulah adanya. Suatu pun tiada tanda khatnya hanyalah doa fi kulli waktin wahi itulah adanya”.

Blog ini mengutarakan isu-isu semasa yang berlaku di daerah Raub, khususnya & di seluruh negara amnya. Ada mata, pandang. Ada telinga, dengar. Ada akal, nilai. Ada BERANI, tegur-tegurkan.

UNTUK SEMUA YB DI PERINGKAT ADUN DAN PARLIMEN,


JIKA BENAR BERJUANG UNTUK RAKYAT, SILA KELUAR DARI PARTI MASING-MASING... JADI WAKIL RAKYAT BUKAN WAKIL PARTISAN!!!!

DARI RAKYAT UNTUK RAKYAT OLEH RAKYAT!

Search This Blog

17 March 2010

JADIKAN 'BEBAS' ITU BERMAKNA UNTUK RAKYAT

Salam Rakyat,

Salam Rakyat????...Hmmm, ada bagusnya kalau itu menjadi sapaan dek YB-YB 'BEBAS' bagi menggantikan 'Salam 1Malaysia'. Salam 1Malaysia itu jenama UMNO@Najib.... Salam Rakyat! Ini amat sesuai dibawa oleh MP atau ADUN yang BEBAS!!!... Kerana mereka mewakili rakyat bukan partisan.... Mereka NON-PARTISAN! macam ARD gak.

JIKA tetuan MP dan ADUN 'BEBAS' benar-benar bebas, MULAI hari ini sila guna "SALAM RAKYAT!!!!".

ADA BERANI????....

SALAM RAKYAT! SALAM PERJUANGAN!

No comments:

Post a Comment