“…maka adalah Beta ini tiadalah sedua Beta harapkan yang sebelah Hulu hanyalah Orang Besar-Besar Beta di Raub akan membela pelihara sebelah Hulu,itupun dengan segala-gala anak Raja-Raja Dagang kerana Beta sebab boleh menjadi Raja dengan pertolongan daripada orang dagang. Maka itulah kita maalumkan kepada sekelian Dato’-dato’ dan Raja-Raja Dagang maka adalah Beta ini wallahi wabillahi tiadalah Beta berubahkan beralih bagaimana yang dipersumpahkan dahulu itulah adanya. Suatu pun tiada tanda khatnya hanyalah doa fi kulli waktin wahi itulah adanya”.

Blog ini mengutarakan isu-isu semasa yang berlaku di daerah Raub, khususnya & di seluruh negara amnya. Ada mata, pandang. Ada telinga, dengar. Ada akal, nilai. Ada BERANI, tegur-tegurkan.

UNTUK SEMUA YB DI PERINGKAT ADUN DAN PARLIMEN,


JIKA BENAR BERJUANG UNTUK RAKYAT, SILA KELUAR DARI PARTI MASING-MASING... JADI WAKIL RAKYAT BUKAN WAKIL PARTISAN!!!!

DARI RAKYAT UNTUK RAKYAT OLEH RAKYAT!

Search This Blog

04 March 2010

LOMPAT SI KATAK LOMPAT

Lompat si katak lompat,
Lompatlah tinggi-tinggi,
Makin ramai YB melompat,
Usah percaya ngan partisan ni lagi...

Penderhaka?, Pengkhianat?, Pembelot?..... Malaysia sedang hangat dengan insiden YB keluar parti untuk jadi wakil bebas. Mengapa wakil bebas? kenapa tidak masuk kem BN? Ini semua rancangan UBN agar rakyat nampak kononnya YB-YB ini seolah-olah menentang parti asal mereka, PKR tetapi masih berjiwa rakyat dan tidak menyokong UBN. Kononnya mereka ini tidak dikatakan orang Barisan Nasional....

Selisih malaikat 44, kalau muka-muka ini bertanding dalam PRU akan datang... mereka ini harus di TOLAK!!!! Mereka bukan pejuang rakyat yang sejati.... Mereka tidak ada semangat itu dalam diri mereka.... Mereka hanya memiliki keinginan peribadi sahaja. Mereka mudah diugut dan DIBELI......

Inilah buruknya perangai pengamal partisan.... Kepentingan rakyat mereka ketepikan. Keluar parti hanya kerana tidak sehaluan dengan kepala kepimpinan.... Kepercayaan rakyat yang ditandakan pada kertas undi menjadi mainan. Memang mereka PENDERHAKA, PENGKHIANAT DAN PEMBELOT kepada RAKYAT!!!!

Dahulu, mereka dipilih rakyat kerana rakyat menolak UBN.... Bukan kerana rakyat suka mereka, tetapi rakyat bersetuju dengan perjuangan parti yang diwakili 'si katak-si katak' ini. Rakyat telah menaruh kepercayaan kepada mereka sebagai 'utusan' rakyat untuk menyampaikan kehendak rakyat di parlimen atau DUN. Tetapi mereka sudah berpaling tadah. Bukan sahaja kepada parti yang mereka wakili tetapi yang utama berpaling tadah dari rakyat dan tunduk kepada UBN.

Rakyat di setiap parlimen atau DUN yang diwakili oleh si katak- si katak ini perlu mendesak agar mereka meletakkan jawatan terus sebagai YB dan YB yang baru perlu dipilih dengan mandat rakyat. Paling CELAKA, waktu pilihanraya dahulu mereka sanggup duduk dalam kelompok rakyat tetapi bila nak keluar parti....TIADA SEORANG PUN YB-YB INI YANG MINTA PANDANGAN RAKYAT!!! Padahal rakyat yang melantik mereka jadi YB bukan Najib, bukan MIC, bukan MCA dan bukan UMNO!

Jika ada lagi YB yang nak lompat keluar parti, fikirkan semula tindakan tetuan.... Sesilap ada rakyat yang akan membaling telor tembelang ke muka anda.... Sebab memang patut kena macam tu kerana anda sudah berpaling tadah dari perjuangan rakyat!

AWAS: YB YANG KELUAR PAKATAN RAKYAT, ANDA MUSUH No.1 NEGARA! Baru dapat sedikit habuan dah lompat parti,.... Kalau musuh negara bagi habuan....sudah pasti orang-orang yang begini menjadi pembelot kepada negara pulak.

RAKYAT perlu MENDESAK mana-mana YB yang lompat keluar parti perlu letak jawatan sebagai YB/wakil rakyat!!!!

SALAM RAKYAT! SALAM PERJUANGAN!!!!

No comments:

Post a Comment