“…maka adalah Beta ini tiadalah sedua Beta harapkan yang sebelah Hulu hanyalah Orang Besar-Besar Beta di Raub akan membela pelihara sebelah Hulu,itupun dengan segala-gala anak Raja-Raja Dagang kerana Beta sebab boleh menjadi Raja dengan pertolongan daripada orang dagang. Maka itulah kita maalumkan kepada sekelian Dato’-dato’ dan Raja-Raja Dagang maka adalah Beta ini wallahi wabillahi tiadalah Beta berubahkan beralih bagaimana yang dipersumpahkan dahulu itulah adanya. Suatu pun tiada tanda khatnya hanyalah doa fi kulli waktin wahi itulah adanya”.

Blog ini mengutarakan isu-isu semasa yang berlaku di daerah Raub, khususnya & di seluruh negara amnya. Ada mata, pandang. Ada telinga, dengar. Ada akal, nilai. Ada BERANI, tegur-tegurkan.

UNTUK SEMUA YB DI PERINGKAT ADUN DAN PARLIMEN,


JIKA BENAR BERJUANG UNTUK RAKYAT, SILA KELUAR DARI PARTI MASING-MASING... JADI WAKIL RAKYAT BUKAN WAKIL PARTISAN!!!!

DARI RAKYAT UNTUK RAKYAT OLEH RAKYAT!

Search This Blog

16 March 2010

PESANAN UNTUK YB BEBAS

Melihat kepada senario yang berlaku akhir-akhir ini, jika benar apa yang tersirat di hati YB-YB yang lompat parti jadik MP atau ADUN bebas… Ia adalah satu perkembangan yang baik. Itupun jika benar mereka berjiwa RAKYAT dan bukan berjiwa ‘KARAT’. ARD harap akan ada YB-YB yang benar-benar tulus membawa wadah rakyat tanpa pengaruh mana-mana partisan. PARTISAN merupakan belenggu kepada YB-YB untuk membawa wadah RAKYAT. Namun sekiranya mereka dipengaruhi dek UMNO dan sekutunya hingga sanggup keluar parti….BINASA la kelian.

So, kepada YB-YB yang dah jadi calon bebas…. INGAT, bertugas untuk rakyat bukan kerana duit atau tawaran hebat pihak pemerintah tetapi kerana RAKYAT. ARD nak lihat satu hari nanti golongan partisan rebah oleh kuasa RAKYAT! Tolong balas jasa RAKYAT yang telah memilih teteuan sebagai wakil mereka sama ada di peringkat ADUN atau Parlimen.

SELAMAT BERTUGAS YB!

SALAM RAKYAT! SALAM PERJUANGAN!

No comments:

Post a Comment