“…maka adalah Beta ini tiadalah sedua Beta harapkan yang sebelah Hulu hanyalah Orang Besar-Besar Beta di Raub akan membela pelihara sebelah Hulu,itupun dengan segala-gala anak Raja-Raja Dagang kerana Beta sebab boleh menjadi Raja dengan pertolongan daripada orang dagang. Maka itulah kita maalumkan kepada sekelian Dato’-dato’ dan Raja-Raja Dagang maka adalah Beta ini wallahi wabillahi tiadalah Beta berubahkan beralih bagaimana yang dipersumpahkan dahulu itulah adanya. Suatu pun tiada tanda khatnya hanyalah doa fi kulli waktin wahi itulah adanya”.

Blog ini mengutarakan isu-isu semasa yang berlaku di daerah Raub, khususnya & di seluruh negara amnya. Ada mata, pandang. Ada telinga, dengar. Ada akal, nilai. Ada BERANI, tegur-tegurkan.

UNTUK SEMUA YB DI PERINGKAT ADUN DAN PARLIMEN,


JIKA BENAR BERJUANG UNTUK RAKYAT, SILA KELUAR DARI PARTI MASING-MASING... JADI WAKIL RAKYAT BUKAN WAKIL PARTISAN!!!!

DARI RAKYAT UNTUK RAKYAT OLEH RAKYAT!

Search This Blog

19 March 2010

ZAHRAIN LA PULAK!!!

ARD baca la pasal napa si Zahrain ni hentam DSAI dalam Parlimen. Dia kata dibuat cam tu pasal marah dengan apa yang PKR sudah bikin ke atas dirinya, keluarga dan rakan. Oooo... tu rerupanya punca si 'karat' ni keluar PKR.

Kalau tak berani membawa panji perjuangan RAKYAT, baik hang letak jawatan semua tu Zahrain. Kalau hang masih ada dalam Parlimen, DSAI dan angkatannya akan terus serang hang, keluarga dan rakan. Tak gitu???.

Hidup si Zahrain kini umpama diburu ah long gamaknya... LETAK JAWATAN tu... Bawa diri ke masjid atau cari tok guru untuk muhasabah diri serta menginsafi segala dosa masa lalu yang terpalit akibat terlalu 'liar berpartisan'.

Zahrain... aduhai Zahrain... Ikon murahan termantop saat ini yang merampas tempat Ibrahim Ali.

No comments:

Post a Comment