“…maka adalah Beta ini tiadalah sedua Beta harapkan yang sebelah Hulu hanyalah Orang Besar-Besar Beta di Raub akan membela pelihara sebelah Hulu,itupun dengan segala-gala anak Raja-Raja Dagang kerana Beta sebab boleh menjadi Raja dengan pertolongan daripada orang dagang. Maka itulah kita maalumkan kepada sekelian Dato’-dato’ dan Raja-Raja Dagang maka adalah Beta ini wallahi wabillahi tiadalah Beta berubahkan beralih bagaimana yang dipersumpahkan dahulu itulah adanya. Suatu pun tiada tanda khatnya hanyalah doa fi kulli waktin wahi itulah adanya”.

Blog ini mengutarakan isu-isu semasa yang berlaku di daerah Raub, khususnya & di seluruh negara amnya. Ada mata, pandang. Ada telinga, dengar. Ada akal, nilai. Ada BERANI, tegur-tegurkan.

UNTUK SEMUA YB DI PERINGKAT ADUN DAN PARLIMEN,


JIKA BENAR BERJUANG UNTUK RAKYAT, SILA KELUAR DARI PARTI MASING-MASING... JADI WAKIL RAKYAT BUKAN WAKIL PARTISAN!!!!

DARI RAKYAT UNTUK RAKYAT OLEH RAKYAT!

Search This Blog

30 April 2010

HAI BAPAK POLISI

Nampaknya pemerintah dah tak berminat nak dengar rakyat kecoh-kecoh pasal remaja ditembak polis tu. Imej polis kena jaga...lebih kurang gitu le yek. Yang berlaku dah berlalu... Bukan nak citer pasal kesedihan tetapi sebagai warga Malaysia, nampaknya anytime kita boleh menerima nasib yang sama. Itu apa yang terlintas di minda... Kalau nampak patrol car meluru semacam ke arah kita...hati dah mula juak.... Padahal driver dia bergegas nak carik tandas..... Fobia? Lebih kurang arrr.

Kepada pihak polis, terutamanya kepada anggota-anggota yang meronda... banyak ilmu dah dicurahkan sewaktu latihan dulu... Jadi gunakan kewarasan dan kebijaksanaan untuk menangani masalah. Bukan semua masalah perlu diselesaikan dengan muncung pistol... Tak gitu?

Di mata rakyat, imej tetuan polis memang teruk sekarang ni.... Jadi, jangan sampai timbul rasa benci rakyat terhadap pihak tuan..... Hakikatnya semua jabatan kerajaan kerja untuk rakyat... bukan parti politik, bukan khusus untuk individu berprofil tinggi aje.... Rakyat bayar cukai untuk bayar gaji semua kakitangan awam di negara ni... Termasuklah gaji PM,TPM, KPN etc. Jadi kerja untuk rakyat dengan lebih bijaksana, lebih waras.....dan lebih berjiwa rakyat, BUKAN berjiwa KARAT

SALAM RAKYAT! SALAM PERJUANGAN!!

No comments:

Post a Comment