“…maka adalah Beta ini tiadalah sedua Beta harapkan yang sebelah Hulu hanyalah Orang Besar-Besar Beta di Raub akan membela pelihara sebelah Hulu,itupun dengan segala-gala anak Raja-Raja Dagang kerana Beta sebab boleh menjadi Raja dengan pertolongan daripada orang dagang. Maka itulah kita maalumkan kepada sekelian Dato’-dato’ dan Raja-Raja Dagang maka adalah Beta ini wallahi wabillahi tiadalah Beta berubahkan beralih bagaimana yang dipersumpahkan dahulu itulah adanya. Suatu pun tiada tanda khatnya hanyalah doa fi kulli waktin wahi itulah adanya”.

Blog ini mengutarakan isu-isu semasa yang berlaku di daerah Raub, khususnya & di seluruh negara amnya. Ada mata, pandang. Ada telinga, dengar. Ada akal, nilai. Ada BERANI, tegur-tegurkan.

UNTUK SEMUA YB DI PERINGKAT ADUN DAN PARLIMEN,


JIKA BENAR BERJUANG UNTUK RAKYAT, SILA KELUAR DARI PARTI MASING-MASING... JADI WAKIL RAKYAT BUKAN WAKIL PARTISAN!!!!

DARI RAKYAT UNTUK RAKYAT OLEH RAKYAT!

Search This Blog

27 April 2010

TERIMALAH DOA HAMBAMU YANG 'BERDOSA' INI

Ya Allah, tiada tuhan yang disembah melainkan Mu... Sesungguhnya Nabi Mohammad SAW itu persuruhMu.... HambaMU ini sedar bahawa sesungguhnya diri ini bukanlah sebersih kain putih lagi.... Ku bermohon kepadaMU Ya Allah, kembalikan umatMu di bumi Malaysia ini agar menyedari kesilapan-kesilapan yang lalu telah jauh dari batasan yang Engkau redha....

Ya Allah, sesungguhnya umatMu di bumi Malaysia ini alpa bahwa andainya tiada belas kasihMu, jika tiada rasa sayangMu, andainya Engkau tunjukkan amarahMu nescaya bumi Malaysia ini sudah lama menjadi seperti kerajaan-kerajaan terdahulu yang telah Engkau binasakan di masa lalu.

Ya Allah, sesungguhnya Engkau maha pengasih dan penyayang... tiada yang lain untuk ku mengadu. Andainya umatMu di bumi Malaysia ini masih 'bongkak' dan 'berdegil'... Aku redha Ya Allah,..... Aku Redha..... Menerima apa jua ketentuanMu.....

Amin Ya Rabbal Alamin

No comments:

Post a Comment