“…maka adalah Beta ini tiadalah sedua Beta harapkan yang sebelah Hulu hanyalah Orang Besar-Besar Beta di Raub akan membela pelihara sebelah Hulu,itupun dengan segala-gala anak Raja-Raja Dagang kerana Beta sebab boleh menjadi Raja dengan pertolongan daripada orang dagang. Maka itulah kita maalumkan kepada sekelian Dato’-dato’ dan Raja-Raja Dagang maka adalah Beta ini wallahi wabillahi tiadalah Beta berubahkan beralih bagaimana yang dipersumpahkan dahulu itulah adanya. Suatu pun tiada tanda khatnya hanyalah doa fi kulli waktin wahi itulah adanya”.

Blog ini mengutarakan isu-isu semasa yang berlaku di daerah Raub, khususnya & di seluruh negara amnya. Ada mata, pandang. Ada telinga, dengar. Ada akal, nilai. Ada BERANI, tegur-tegurkan.

UNTUK SEMUA YB DI PERINGKAT ADUN DAN PARLIMEN,


JIKA BENAR BERJUANG UNTUK RAKYAT, SILA KELUAR DARI PARTI MASING-MASING... JADI WAKIL RAKYAT BUKAN WAKIL PARTISAN!!!!

DARI RAKYAT UNTUK RAKYAT OLEH RAKYAT!

Search This Blog

05 April 2010

ALHAMDULILLAH

Alhamdulillah... Nampaknya uptown di Raub kembali bernafas walaupun dalam keadaan 'sesak-sesak nafas'. Mana peniaga yang lain???. Pihak-pihak yang berkenaan perlu usaha lebih gigih. Kalau keadaan masih belum berubah, asyik-asyik gerai hok tu je dua tiga malam... Alamat 'bungkus' kembali uptown Raub. Tak perlu nak adakan majlis hiburan, itu amalan karut dan melalaikan. Cecuba le fikirkan sesuatu yang lebih berfaedah.

Kepada peniaga-peniaga uptown, dugaan untuk mengecap kejayaan memang banyak.... Jatuh dan bangun adat berniaga. Itulah yang akan melonjakkan kelian setingkat demi setingkat memperolehi kejayaan. Buat kajian tentang masa lalu kelemahan yang berlaku. Modal??? Ye tak ye... Apa guna slogan RAKYAT DIDAHULUKAN! dicanang satu benua... Agensi-agensi yang berkaitan(malas nak nyatakan di sini...) takkan tak rereti memainkan peranan.... Kalau kelian tak percayakan peniaga-peniaga ini, macam mana peniaga-peniaga ni nak percaya dengan kelian(sebab kelian agensi kerajaan/pemerintah). PRU 13 bukan lama sangat dah....

SALAM RAKYAT! SALAM PERJUANGAN!

No comments:

Post a Comment