“…maka adalah Beta ini tiadalah sedua Beta harapkan yang sebelah Hulu hanyalah Orang Besar-Besar Beta di Raub akan membela pelihara sebelah Hulu,itupun dengan segala-gala anak Raja-Raja Dagang kerana Beta sebab boleh menjadi Raja dengan pertolongan daripada orang dagang. Maka itulah kita maalumkan kepada sekelian Dato’-dato’ dan Raja-Raja Dagang maka adalah Beta ini wallahi wabillahi tiadalah Beta berubahkan beralih bagaimana yang dipersumpahkan dahulu itulah adanya. Suatu pun tiada tanda khatnya hanyalah doa fi kulli waktin wahi itulah adanya”.

Blog ini mengutarakan isu-isu semasa yang berlaku di daerah Raub, khususnya & di seluruh negara amnya. Ada mata, pandang. Ada telinga, dengar. Ada akal, nilai. Ada BERANI, tegur-tegurkan.

UNTUK SEMUA YB DI PERINGKAT ADUN DAN PARLIMEN,


JIKA BENAR BERJUANG UNTUK RAKYAT, SILA KELUAR DARI PARTI MASING-MASING... JADI WAKIL RAKYAT BUKAN WAKIL PARTISAN!!!!

DARI RAKYAT UNTUK RAKYAT OLEH RAKYAT!

Search This Blog

05 April 2010

MALAY DILEMMA...MASJID TENGKU ABU BAKAR

SALAM RAKYAT!

Dah lama ARD tak bawa isu ini... Bukan malas nak ungkit tetapi menanti kot-kot ada dah jawapan tentang masa hadapan masjid/RUMAH ALLAH ni.

Orang kafir dok menanti penuh debaran kehadiran 2012... Dema kata kalau ikut kalendar orang Maya...time tu akan berlaku ARMAGEDDON/KIAMAT.... Tetapi sebagai hamba-NYA, kita tidak mengetahui kedatangan KIAMAT. Hanya Allah SWT yang maha mengetahui. Entah esok, lusa, tulat dan bila-bila masa mengikut ketentuan-NYA.

Keknya, kita dah buat kesalahan dan kita masih tak sedo-sedo... Kita lupa ada tanggungjawab kepada agama dan masyarakat yang belum selesai. Kepada pihak yang berkenaan, jika kelian nak minta maaf kelak kepada warga sekitar bandar Raub yang tidak mengerjakan solat Jumaat sedangkan di bandar tersergam masjid tetapi kelian tutup untuk tujuan SOLAT JUMAAT... Ada antaranya dah pulang ke rahmatullah... Bila masa waktu hidup kelian nak mintak maaf???

Jangan bijak bicara agama tetapi isu sebegini kelian tak ambil berat. Perbetulkan kesilapan ini... Mana-mana pihak yang BERKENAAN... Bertindak segera sebelum badan dikandung tanah...

SALAM RAKYAT! SALAM PERJUANGAN!

No comments:

Post a Comment