“…maka adalah Beta ini tiadalah sedua Beta harapkan yang sebelah Hulu hanyalah Orang Besar-Besar Beta di Raub akan membela pelihara sebelah Hulu,itupun dengan segala-gala anak Raja-Raja Dagang kerana Beta sebab boleh menjadi Raja dengan pertolongan daripada orang dagang. Maka itulah kita maalumkan kepada sekelian Dato’-dato’ dan Raja-Raja Dagang maka adalah Beta ini wallahi wabillahi tiadalah Beta berubahkan beralih bagaimana yang dipersumpahkan dahulu itulah adanya. Suatu pun tiada tanda khatnya hanyalah doa fi kulli waktin wahi itulah adanya”.

Blog ini mengutarakan isu-isu semasa yang berlaku di daerah Raub, khususnya & di seluruh negara amnya. Ada mata, pandang. Ada telinga, dengar. Ada akal, nilai. Ada BERANI, tegur-tegurkan.

UNTUK SEMUA YB DI PERINGKAT ADUN DAN PARLIMEN,


JIKA BENAR BERJUANG UNTUK RAKYAT, SILA KELUAR DARI PARTI MASING-MASING... JADI WAKIL RAKYAT BUKAN WAKIL PARTISAN!!!!

DARI RAKYAT UNTUK RAKYAT OLEH RAKYAT!

Search This Blog

06 January 2010

KEPERCAYAAN KEPADA TUHAN?

KEPERCAYAAN KEPADA TUHAN?....... Apa cerita lak tentang tu?...... Rukun Negara tu....Dan haramkan lagu-lagu Melayu yang guna perkataan 'TUHAN'........ Ia tidak mencerminkan ISLAM yang menjadi agama rasmi Malaysia. UMNO jangan nak topeng jadi pembela Islam..... Apatah lagi pendapatan negara sebanyak RM2.3 billion adalah datangnya dari judi. Dari purbakala, dulu, kini dan selamanya.....UMNO memang pandai berlakon dan berpura..... DAN penuh agenda tersembunyi.

No comments:

Post a Comment