“…maka adalah Beta ini tiadalah sedua Beta harapkan yang sebelah Hulu hanyalah Orang Besar-Besar Beta di Raub akan membela pelihara sebelah Hulu,itupun dengan segala-gala anak Raja-Raja Dagang kerana Beta sebab boleh menjadi Raja dengan pertolongan daripada orang dagang. Maka itulah kita maalumkan kepada sekelian Dato’-dato’ dan Raja-Raja Dagang maka adalah Beta ini wallahi wabillahi tiadalah Beta berubahkan beralih bagaimana yang dipersumpahkan dahulu itulah adanya. Suatu pun tiada tanda khatnya hanyalah doa fi kulli waktin wahi itulah adanya”.

Blog ini mengutarakan isu-isu semasa yang berlaku di daerah Raub, khususnya & di seluruh negara amnya. Ada mata, pandang. Ada telinga, dengar. Ada akal, nilai. Ada BERANI, tegur-tegurkan.

UNTUK SEMUA YB DI PERINGKAT ADUN DAN PARLIMEN,


JIKA BENAR BERJUANG UNTUK RAKYAT, SILA KELUAR DARI PARTI MASING-MASING... JADI WAKIL RAKYAT BUKAN WAKIL PARTISAN!!!!

DARI RAKYAT UNTUK RAKYAT OLEH RAKYAT!

Search This Blog

25 January 2010

UMNO??? UNTUK MELAYU JER?

Petikan ini disedut dari http://perisik-rakyat.com

وآخر سورة في القرآن قل أعوذ برب الناس ملك الناس، مش رب المسلمين، أو رب العرب، أو ملك العرب، إله العرب"، وتساءل مستفسرا: "لماذا إذن يزعل الماليزيين؟!".

“Dan akhir surah di dalam Al Quran (Surah An Nas) “Katakanlah Aku berlindung dengan tuhan seluruh manusia, raja seluruh Manusia”, bukan tuhan seluruh muslimin atau tuhan bangsa arab, atau raja bangsa Arab, “illah” Bangsa Arab”. Dia bertanya dan bertanya: "Mengapa, kemudian, orang Malaysia tidak senang dengannya?!".

Mengapa orang Malaysia tidak suka Allah itu TUHAN SELURUH ALAM??? Siapa nak jawab? Maksud 'Orang Malaysia' tu tunding kat Melayu le.... Melayu UMNO! Kelian ingat kelian beso dari Allah SWT ke? Sebab Melayu UMNO ingat semua benda di bumi Malaysia ini milik dierang jer. Kelian(Melayu UMNO) sedar tak keahlian sebenar ahli UMNO tu bukan untuk Melayu lagi? Wawasan Dato' Onn akhirnya tercapai!!!

No comments:

Post a Comment