“…maka adalah Beta ini tiadalah sedua Beta harapkan yang sebelah Hulu hanyalah Orang Besar-Besar Beta di Raub akan membela pelihara sebelah Hulu,itupun dengan segala-gala anak Raja-Raja Dagang kerana Beta sebab boleh menjadi Raja dengan pertolongan daripada orang dagang. Maka itulah kita maalumkan kepada sekelian Dato’-dato’ dan Raja-Raja Dagang maka adalah Beta ini wallahi wabillahi tiadalah Beta berubahkan beralih bagaimana yang dipersumpahkan dahulu itulah adanya. Suatu pun tiada tanda khatnya hanyalah doa fi kulli waktin wahi itulah adanya”.

Blog ini mengutarakan isu-isu semasa yang berlaku di daerah Raub, khususnya & di seluruh negara amnya. Ada mata, pandang. Ada telinga, dengar. Ada akal, nilai. Ada BERANI, tegur-tegurkan.

UNTUK SEMUA YB DI PERINGKAT ADUN DAN PARLIMEN,


JIKA BENAR BERJUANG UNTUK RAKYAT, SILA KELUAR DARI PARTI MASING-MASING... JADI WAKIL RAKYAT BUKAN WAKIL PARTISAN!!!!

DARI RAKYAT UNTUK RAKYAT OLEH RAKYAT!

Search This Blog

05 January 2010

SEDIKIT SUMBER UNTUK GURU

Kemudahan ICT disediakan untuk guru mencari sumber pengajaran dan pembelajaran di dalam kelas... Anak Raja Dagang bukan sekadar nak cari salah ajer.... Nak tolong anak bangsa jugak... Makanya, golongan guru rerajin la surf mencari sumber. Salah satunya kunjungi http://www.primaryresources.co.uk/ .

Yang elok kita jadikan panduan.... Yang tak elok jadikan sempadan.... Inilah faedahnya ICT... Kepada geguru... Selamat memulakan tugas.... Walaupun ada yang merungut di kala kantung peruntukan untuk pendidikan cukup-cukup makan.

No comments:

Post a Comment