“…maka adalah Beta ini tiadalah sedua Beta harapkan yang sebelah Hulu hanyalah Orang Besar-Besar Beta di Raub akan membela pelihara sebelah Hulu,itupun dengan segala-gala anak Raja-Raja Dagang kerana Beta sebab boleh menjadi Raja dengan pertolongan daripada orang dagang. Maka itulah kita maalumkan kepada sekelian Dato’-dato’ dan Raja-Raja Dagang maka adalah Beta ini wallahi wabillahi tiadalah Beta berubahkan beralih bagaimana yang dipersumpahkan dahulu itulah adanya. Suatu pun tiada tanda khatnya hanyalah doa fi kulli waktin wahi itulah adanya”.

Blog ini mengutarakan isu-isu semasa yang berlaku di daerah Raub, khususnya & di seluruh negara amnya. Ada mata, pandang. Ada telinga, dengar. Ada akal, nilai. Ada BERANI, tegur-tegurkan.

UNTUK SEMUA YB DI PERINGKAT ADUN DAN PARLIMEN,


JIKA BENAR BERJUANG UNTUK RAKYAT, SILA KELUAR DARI PARTI MASING-MASING... JADI WAKIL RAKYAT BUKAN WAKIL PARTISAN!!!!

DARI RAKYAT UNTUK RAKYAT OLEH RAKYAT!

Search This Blog

10 January 2010

SATU PENILAIAN DARI INSAN KERDIL

Tuduhan yang boleh dikenakan terhadap pemasangan banner Pemuda UMNO Raub:

1. Memasang banner secara haram/tidak ada kelulusan.
2. Salahguna kuasa
3. Berunsur ugutan
4. Mengelirukan masyarakat
5. Satu provokasi yang memecahbelahkan perpaduan rakyat majmuk.
6. Keluarkan fatwa sendiri tanpa buat kajian yang mendalam.
7. Munafik! Isu penggunaan kalimah ALLAH beriya-iya tapi Isu Solat Jumaat di MTAB???

Kesalahan 1...boleh kawtim dengan MDR, Kesalahan 2 boleh kawtim dengan SPRM, Kesalahan 3 oleh kawtim dengan PDRM, Kesalahan 4 boleh kawtim ngan Sinar Harian, Kesalahan 5 apa sangat la... Orang Raub tak tau apa dia provokasi(Jangan ingat begitu...), Kesalahan 5 boleh kawtim ngan JAKIM/Majlis Fatwa, Kesalahan 1 hingga 7... TIDAK ADA KOMPROMI dengan ALLAH SWT yang mencipta kelian.

No comments:

Post a Comment