“…maka adalah Beta ini tiadalah sedua Beta harapkan yang sebelah Hulu hanyalah Orang Besar-Besar Beta di Raub akan membela pelihara sebelah Hulu,itupun dengan segala-gala anak Raja-Raja Dagang kerana Beta sebab boleh menjadi Raja dengan pertolongan daripada orang dagang. Maka itulah kita maalumkan kepada sekelian Dato’-dato’ dan Raja-Raja Dagang maka adalah Beta ini wallahi wabillahi tiadalah Beta berubahkan beralih bagaimana yang dipersumpahkan dahulu itulah adanya. Suatu pun tiada tanda khatnya hanyalah doa fi kulli waktin wahi itulah adanya”.

Blog ini mengutarakan isu-isu semasa yang berlaku di daerah Raub, khususnya & di seluruh negara amnya. Ada mata, pandang. Ada telinga, dengar. Ada akal, nilai. Ada BERANI, tegur-tegurkan.

UNTUK SEMUA YB DI PERINGKAT ADUN DAN PARLIMEN,


JIKA BENAR BERJUANG UNTUK RAKYAT, SILA KELUAR DARI PARTI MASING-MASING... JADI WAKIL RAKYAT BUKAN WAKIL PARTISAN!!!!

DARI RAKYAT UNTUK RAKYAT OLEH RAKYAT!

Search This Blog

08 January 2010

PATUTKAH BEGINI???

Pulang dari Solat Jumaat tadi, dapat le Anak Raja Dagang ambik gambo banner luahan rasa Pemuda UMNO Raub.... Kat sebelah kanan anda merupakan Masjid Tengku Abu Bakar yang disekat mengerjakan Solat Jumaat. Cadangan untuk Pemuda UMNO Raub.... Buat la satu banner lagi yang berbunyi "KEMBALIKAN SOLAT JUMAAT DI MASJID TENGKU ABU BAKAR!!! JANGAN TUNGGU KAMI HILANG SABAR" Ambo nak tengok kelian ada 'telo' ke tidak..... Dah le tu grafik tulisan tu mengelirukan..... Sesekali pandang jadi gini..."PEMUDA UMNO MENENTANG KALIMAH ALLAH / DIGUNAKAN OLEH KRISTIAN KATHOLIK / KESABARAN UMAT ISLAM ADA HADNYA". Kalau dah ada rasa sabo.... Bebawak la bersabo....ni macam dah tak sabo-sabo... SABAR ITU SEPARUH DARI IMAN.... Ustaz UMNO tak ajar ke?

Pergh!!!! Dapat kelulusan Majlis Daerah Raub lagi..... BODOH betul siapa yang meluluskannya. Itu ayat nak memulakan huru-hara kestabilan masyarakat berbilang kaum di Raub. Baru nak ingat Islam.... Udah le.... Kita pakat tunggu pulak apa tindakan dan balasan Allah SWT. Jangan ingat Islam aje...Ingat le ALLAH SWT yang memerhati kelian walaupun kelian sembunyi dalam gua....

SALAM RAKYAT, SALAM PERJUANGAN!!!

No comments:

Post a Comment