“…maka adalah Beta ini tiadalah sedua Beta harapkan yang sebelah Hulu hanyalah Orang Besar-Besar Beta di Raub akan membela pelihara sebelah Hulu,itupun dengan segala-gala anak Raja-Raja Dagang kerana Beta sebab boleh menjadi Raja dengan pertolongan daripada orang dagang. Maka itulah kita maalumkan kepada sekelian Dato’-dato’ dan Raja-Raja Dagang maka adalah Beta ini wallahi wabillahi tiadalah Beta berubahkan beralih bagaimana yang dipersumpahkan dahulu itulah adanya. Suatu pun tiada tanda khatnya hanyalah doa fi kulli waktin wahi itulah adanya”.

Blog ini mengutarakan isu-isu semasa yang berlaku di daerah Raub, khususnya & di seluruh negara amnya. Ada mata, pandang. Ada telinga, dengar. Ada akal, nilai. Ada BERANI, tegur-tegurkan.

UNTUK SEMUA YB DI PERINGKAT ADUN DAN PARLIMEN,


JIKA BENAR BERJUANG UNTUK RAKYAT, SILA KELUAR DARI PARTI MASING-MASING... JADI WAKIL RAKYAT BUKAN WAKIL PARTISAN!!!!

DARI RAKYAT UNTUK RAKYAT OLEH RAKYAT!

Search This Blog

11 January 2010

TERIMA KASIH!!!!

TERIMA KASIH!!!... Pagi ni Anak Raja Dagang lihat dah tak de kedua-dua banner Pemuda UMNO Raub.... Terima kasih sekiranya pihak Pemuda UMNO Raub yang membuang banner tersebut.... Kalau tidak, terima kasih kepada pihak yang membuang banner tersebut.

Kalau nak tau erti perpaduan,.... perpaduan ertinya tiada SENTIMEN!!!.... Kenapa nak merosakkan keharmonian rakyat kan?.... Kalau dah ada Perlembagaan Negara yang susun waktu nak merdeka dulu... kita gunakan apa yang ada termaktub dalam perlembagaan negara. Kalau UMNO nak tukar ke Islamic sepenuhnya pun Anak Raja Dagang sukong sangat!!!! Takkan ada arak, judi, riba, zina dan lain-lain perbuatan mungkar.... Heheheheheh... Tapi susah le sikit sebab kalau tak de..... lenyap UMNO di muka bumi ni.... Tapi tahniah dengan propaganda dan provokasi anda/UMNO.... Agaknya anda kelian(UMNO) dah pandai ukur baju di badan sendiri. Kalau orang tak suka jangan memandai buat.... Tak baik lawan cakap urang tuo!.... Binaso sobaden. Lain kali kalau nak buek sesuatu ekau sumo bawak tali tape.... Kalau kail panjang sejongkal, jangan ondak memancing kek laut dalam nuuu...Lagi satu, kalau naik bot fibo...lautan dalam jangan dirompoh....

SALAM RAKYAT,SALAM PERJUANGAN!!!!


No comments:

Post a Comment